Navigate / search

Ripley’s Believe It or Not!

Pilnais nosaukums: “Ripley’s Believe It or Not! Encyclopedia of the Bizarre: Amazing, Strange, Inexplicable, Weird and All True!”

Domāju, ka reti kurš nezina par Guiness rekordu grāmatu, taču par Ripley’s interesanto, jocīgo un utt. faktu grāmata Latvijā nav diez ko populāra. Grāmata sevī tiešām ietver daudzus faktus, kas sagrupēti kategorijās: Sasniegumi un spējas, Lauksaimniecība, Nelaimes gadījumi, Māksla un utt.

Šī nav grāmata, kura jālasa no vāka līdz vākam, viņa labāk lasās šķirstot, apskatot bildes un izlasot pa kādam faktam. Piemēram, ja skaties kādu filmu tad grāmatu mierīgi var lasīt reklāmas paužu laikā.

Tā arī es grāmatu izlasījis neesmu, esmu visu izšķirstījis un dažas lietas izlasījis. No tā ko izlasīju patikās stāsts par žāvēto gaļu, ko kāda ASV ģimene glabā no 19 tā gadsimta beigām. Saka ka gaļa vēl lietojama pārtikā. Man gan šķiet, ka šīs gaļas degustācija varētu būt galvenais nāves iemesls ģimenē. Kā interesanti atzīti arī bērneļi, kas mēneša vecumā jau staigājuši. Arī tradicionālā smagumu cilāšana šajā grāmatā nav aizmirsta, taču izskatās, ka amīši ir krituši uz dažāda lieluma un svara laktu cilāšanu. Par nelaimes gadījumiem runājot, grāmatā pieminēts cilvēks, kas 3 reizes cietis kuģa katastrofā un abas visas reizes bijis vienīgais izdzīvojušais.

Kopumā grāmatai dodu 9 no 10 ballēm. Labs laika kavēklis cilvēkam, kuram patīk palasīt ne tikai nopietnus traktātus.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website