Navigate / search

The Life and Times of the Thunderbolt Kid: A Memoir by Bill Bryson

Grāmatiņā Bils Braisons, jā tas pats, kas sarakstījis “Short history of nearly evrthing”, stāsta par savu bērnību ASV piecdesmitajos gados. Kā jau visas viņa grāmatas, šī ir sarakstīta ar labu humora devu un ir ļoti interesanta.

Apskatīti tiek visi dzīves aspekti no bērna redzespunkta, kino apmeklēšana, skola, mašīnas, televīzija, bērneļu savstarpējās attiecības. Viss protams tiek nedaudz pārspīlēts, lietojot izteicienus 1000 bērni utml. Savu bērnību autors vadījis Des Moins Aiovas štata galvaspilsētā, ar abiem vecākiem, kas strādājuši par reportieriem. Patīkami, ka katra nodaļa sākas ar citātu no avīžu izgriezuma, kas ļauj lasītājam noprast tā laika tendences. Piemēram nēģeru puikam piespriests nāvessods par 1.95$ nolaupīšanu, bērni aizdedzina savus vecākus, jo pēc viņu ieskatiem mājas arestu garums nav samērojams ar nodarījumu, komunistu vajāšana utt.

Domājams, ka šī grāmata ir tā vērta, lai katrs, kam ir interese, to izlasītu. Es jau zināju, ka Bila ceļojumu grāmatas “Walk in the Woods”, “Notes from small island”, “Sunburned country” ir labākās savā žanrā, bet izrādījās, ka arī šādā žanrā viņš raksta ļoti labi. Vērtēju 10 no 10 ballēm.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website