Navigate / search

100 gudro galvu un citi zvēri by Lato Lapsa

Ko lai raksta par parastu citātu grāmatu?

Šajā grāmatā L.Lapsa ir sakompilējis, dažādus Saeimas deputātu, Valsts prezidentu, pašvaldību vadītāju prātulas un domugraudus. Protams, neviens jau nepirktu parastus izteicienus par tautsaimniecības attīstību. Tādēļ grāmatiņā ir salikti spožākie izteicieni, kas liek pasmaidīt un saprast, ka deputāti tādi paši bauri vien ir un vismaz mutvārdos nekur tālāk no cilvēka parastā nav tikuši.

Grāmatā citēti ~140 dažādi ļaudis un tā sevī ietver pārsimts citātus. Manuprāt visspēcīgākais jokainu lietu runātājs ir Dobelis, bet īpaši jau uz pārējo fona neizceļas. Deputāti kaisa domas gan par sadzīvi, viens par otru (tie ir labākie, jo vienmēr jau interesanti skatīties kašķi, kurā pats neesi iejaukts), par valsti, par visu ko.

Kopumā grāmatu vērtēju kā izdevušos, man patikās palasīties, žēl tikai, ka paplāna, bet nekas gudru deputātu jau mums ir daudz un gan jau būs vēl pērles. Patikās vecie un nu jau aiz apvāršņa pazudušie kadri – J.Zīgerists, Valdmanis, Krisbergs. Dodu 8 no 10 ballēm.

Citāts:

„Nu, bet kā var nesolīt? Kā var nesolīt pensionāriem cilvēka cienīgu dzīvi un saprātīgu pensiju? Kā var nesolīt veselības aprūpēviņiem absolūti nepieciešamo naudu? Kā var nesolīt zemniekiem atbalstu viņu konkurētspējas nodrošināšanai? Ekspremjers Einars Repše”

Grāmatai kā jau tas L.Lapsam ierasts ir sava mājas lapa, ar manuprāt interesantu bilžu galeriju. Bilde ņemta no Jāņa Rozes grāmatnīcas.

Comments

Leave a comment

name*

email* (not published)

website