Navigate / search

ВОЗВЫШЕНИЕ ХИСПА by Павел Миротворцев

Vozvišenije Hispa

Vienu šī rakstnieka grāmatiņu „ПРИШЕСТВИЕ ХИСПА” jau reiz biju izlasījis, tad nu pienāca kārta grāmatas turpinājumam. Patiesībā jau nekā daudz no šīs grāmatas arī negaidīju, iepriekšējā bija tāda -nekāda.

Galvenais varonis Hisps nonācis pilsētā, uz to viņu aizveda iepriekšājās grāmatas piedzīvojumi. Nu jau viņš vairs nav viens, pa ceļam ir savākta īsta zonderkomanda, neuzvarams karotājs (himera), elfiete (nekādu fīču izņemot smukuma nav), dvīņi (parasti attapīgi cilvēkbērni), vampīrs (ļoti dzīvelīgs radījums). Padzīvojis pilsētā vienu dienu Hisps uzzina, ka viņu apvaino nodevībā pret karali. Puika apvainojas un uzsāk masveida začistku pilsētā, kā arī paziņo par plānu izveidot vispasaules Impēriju. Tiek piesaistīti pilsētas zagļu ģilde, slepkavu ģilde, galvenais tirgotājs un elitāras karavīru skolas vadītājs. Tad nu šī superkomanda sāk realizēt vispasaules dominances plānu.

Kā var redzēt no īsā satura izklāsta (ja neticat, izlasiet grāmatu paši), tipisks vieglā fantasy žanru pārstāvošs gabals. Galvenajam varonim viss izdodas bez problēmām, ja viņu ievaino, sadziedējas pāris stundu laikā. Protams, viņam ir šefs, vietējais Dievs un galvenais ienaidnieks, vietējā Dieva palīdze. Tomēr ienaidnieks neko nespēj izdarīt, bet Dieva nolūks Hispa dzīvē joprojām nav skaidrs. Tā nu šis kuļas pa izdomāto pasauli uz savu galvu.

Joku kvalitāte nav uzlabojusies, ar īpašu asprātību tie neizceļas, daudz netrūkst, lai aiz joka būtu rakstīts „jāsmejas”. Arī varoņu dialogi ir absurdi un vairāk tendēti uz „smieklīgumu” nevis uz sižeta attīšanu. Toties, lai kā es te neizteiktos, grāmatu izlasīju vienā piegājienā, jo bija interesanti, kāpēc nezinu, varbūt biju tik pārsteigts, ka nav pārsteigumu. Grāmatai lieku 7 no 10 ballēm, autoram par centību.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website