Navigate / search

ПРАВЫЙ ГЛАЗ ДРАКОНА by Ален Лекс

Pravij glaz drakonajpg

Šī ir triloģijas „Пророчество Сиринити” otrā grāmata.Grāmata joprojām pieskaitāma pie fantasy žanra.

Notikumi tradicionāli turpinās tur, kur beidzās iepriekšējā grāmata. Kerri ir kļuvusi par vampīru, viņas vīrs, gaišais elfs, nespēj ar to samierināties, bet neko darīt ar nedara. Lerts jeb galvenais vampīrs cenšas izdomāt kā apmānīt Tumsas dievieti, kura jau ir atnākusi viņa pasaulē un nepieļaut pārējo dievu atgriešanos. Arī Baznīcnieki (ticība ļoti līdzīga mūsu kristiešiem) ir metuši samierināšanās politiku pie malas un sāk tiešus uzbrukumus magu ordeņiem.

Grāmatu varētu saukt pat par interesantu, bet ne jau scenārija oriģinalitātes dēļ. Pasaules glābšanas tēma šajā žanrā ir novazāta līdz pēdējam, un ir grūti sastapt tiešām oriģinālas idejas. Galvenais interesantuma elements ir autora pūles salikt vienu aiz otras ļoti mazvarbūtiskas sakritības, lai tikai sižets virzītos uz priekšu. Tad nu tu, cilvēks, lasot mēģini uzminēt, no kura krūma atkal tiks izstumtas klavieres, lai glābtu situāciju.

Grāmatas galvenās tēmas joprojām ir sekss, vardarbība un mīlestība. Lerts mīlestības dēļ ir kļuvis par visai baltu un pūkainu radījumu, kur pārējie lāgā nesaprot un skatās ar aizdomām un tas viņam ļoti sāp, un šad tad viņš noraujas, un tad sākas sekss un vardarbība. Vispār jau ir skaidrs, ka šādi autors vēlas šokēt lasītāju un tā pievērst viņa uzmanību šim darbam, un izdodas visai labi. Cik dzirdētas atsauksmes, galveno sižetu neviens lāgā neatceras, bet sadomazohismu gan.

Kāpēc es šādu grāmatu vispār lasu? Tādēļ, ka nav manā dabā atstāt puslasītas grāmatas un tomēr interesē atbilde uz jautājumu, kā tad viss beigās beigsies? Un tā kā grāmatas nav visai biezas – labi, ja 400 lapaspuses, tad varu atrast pāris stundas laika, lai rastu atrisinājumu šim jautājumam.

Šo grāmatu ieteiktu lasīt tikai tiem, kuriem patika pirmā triloģijas daļa, ja nepatika, nav vērts turpināt, otrā daļa ir vēl garlaicīgāka, notiek figūru pārbīdīšana trešajai daļai. Grāmatai dodu 6 no 10 ballēm, sekss un vardarbība jau ir apnicies un uzmanību novērst nespēj, tā kā kļūst redzams, ka sižets ir pat ļoti viduvējs.

Comments

aleksejs
Reply

tur jaabuut dzeerumaa taisiitam, lai teereetu laiku shitaadu huinju lasiishanai.

asmo
Reply

Mjā vēl viens cilvēks, kas tic astroloģijai. 🙂

Leave a comment

name*

email* (not published)

website