Navigate / search

Janvāra grāmatas

January 2016

Janvāris man grāmatu iegādes ziņā nebija tik spožs kā decembris, taču tā vai citādi pie sešpadsmit grāmatām tiku. Bet nu par visām pēc kārtas.

The Road to Little Dribbling: More Notes From a Small Island (Notes From a Small Island #2) by Bill Bryson – nemaz no sākuma nebiju plānojis pirkt papīra versijā. Taču elektroniskās versijas iegādes apmaksai man nāktos pārdot vienu nieri. Vispār tā arī neesmu sapratis, kā var elektroniskā grāmata maksāt dārgāk par grāmatu cietajos vākos ar visu piegādi. Lai vai kā, nopirku un izlasīju. Braisons, kā jau pienākas, raksta ar humoru daudz par saviem iespaidiem un cinisku skatījumu uz pārējiem. Vietām atkārtojas no saviem iepriekšējiem darbiem. Un beigas ar’ bija dikti sasteigtas – par Skotiju knapi desmit lapaspuses.

City of Blades (The Divine Cities #2) by Robert Jackson Bennett  – šo grāmatu izmantojot dažādus aplinkus ceļus dabūju izlasīt jau mēnesi pirms iznākšanas. Paldies, Andri! Saipūras un Kontinenta rīvēšanās turpinās, un dievības nāve nenozīmē viņa ietekmes beigšanās. Autors savā City of Stairs sev pacēlis latiņu neiedomājami augstu, tādēļ šī neizvilka līdz tādam pašam līmenim. Tomēr nevajag kreņķēties, viņa tik un tā ir ļoti laba. Ja nu kāds vēl nezina, tad City of Stairs drīz iznāks latviski, un viņu būs tulkojis Vilis Kasims, tā kā tulkojums būs labu labais! Bet kādēļ tikai janvāra grāmata, tādēļ, ka janvārī viņu izdeva, un janvārī es viņu oficiāli nopirku.

Galaxy’s Edge No. 2, Galaxy’s Edge No. 3 un Galaxy’s Edge No. 18 – mans mīļākais fantastikas stāstu žurnāls. Joprojām strādāju pie projekta nopirkt visus numurus papīra formātā, miksējot jaunos ar vecajiem. Otro un trešo jau sen esmu izlasījis, bet jaunākais vēl gaidīs savu kārtu.

Pacific: The Ocean of the Future by Simon Winchester – kā gan es varēju atstāt nenopirktu vienu no maniem non-fiction favorītautoriem. Sevišķi, ja par viņa Atlantijas okeānam veltīto grāmatu biju sajūsmā. Redzēs, kādu jaunu informāciju iegūšu par Kluso okeānu.

A History of the World in Twelve Maps by Jerry Brotton – par šo grāmatu es paldies saku Spīganai, viņa man to iedāvināja grāmatu blogeru Ziemassvētkos. Par kartēm un vēsturi, bieza, ko gan es vairāk varētu vēlēties! Tagad viņa man stāv plauktā, un es burtiski sevi spīdzinu to nelasot. Gaidu, kad man negribēsies neko lasīt (man arī tā gadās), un tad lasīšu šo sevis uzmundrināšanai.

Titāna sirēnas by Kurt Vonnegut – šī ir daļa no kāda sava sapņa realizēšanas. Sapnis ir pavisam vienkāršs – dabūt savā īpašumā visas Vonnegūta grāmatas, kuras izdevis Tapals. Tam ir vairāki iemesli – man patīk autors, un grāmatas jau agrāk esmu lasījis, man patīk vāciņi, un es labprāt vēlētos tās izlasīt vēlreiz.

Armagedons atskatoties by Kurt Vonnegut – vispār jau Vonnegūta grāmatas nemaz nav tik viegli dabūt. Šīs pirmās divas es nopirku antikvariātā Planēta, cenas bija visnotaļ draudzīgas, un tādēļ sapņa realizācijas sākumā šķita, ka būs gan ātri un pa lēto.

Galapagu salas by Kurt Vonnegut – taču tā nebija viss!. Šo dabūju no antikvariāta Gunas grāmatas. Nemaz nebija tik lēta, un ar šo grāmatu Rīgas centrā atrodamās Vonnegūta grāmatas beidzās. Nācās meklēt citas iespējas.

Mehāniskās klavieres by Kurt Vonnegut – nācās līst iekšā ibook piedāvājumos. Sākumā neliku pie kategorijas “vēlos pirkt”, negribēju, lai sarosās grāmatu zagļi un nenes man bibliotēku eksemplārus. Iesāku ar pārbaudītiem pārdevējiem. Šī arī bija padārga, bet alternatīvu nebija.

Līķu Pēteris; Kaķa šūpulis by Kurt Vonnegut – ar šo grāmatu bija labāk, ja neskaita viņu kā vienu no maniem visu laiku favorītiem, es viņu dabūju par salīdzinoši zemu cenu, jo viņai bija praktiski nepamanāms pleķis uz lapām.

Fokuss pokuss by Kurt Vonnegut  – ar šo grāmatu es izsmēlu arī aktīvo ibook tirgotāju piedāvājumu. Pat uzrakstīju vienam, kuram ir tik daudz grāmatu, ka viņam nav laika visu sadzīt savā pārdošanas lapā, bet arī viņam nekā nebija. Nekas, pāris mēnešus atlikšu un tad ķeršos klāt pa jaunam. Protams, es viņas visas izlasīšu, taču pagaidām raustos, jo var gadīties, ka izlasot vienu tūdaļ sākšu lasīt nākamo. Finālā blogā varētu sanākt Vonnegūta mēnesis. Negribas, lai Vonnegūta vārdiem sakot mani lasītāji tamdēļ mani uzskatītu par dirsas caurumu.

Ведьмак (The Witcher #1-7) by Andrzej Sapkowski – jā, es zinu, ka tūliņ latviski iznāks Ragaiņa sērijas pirmā grāmata. Taču nevar jau zināt, vai iznāks arī visas pārējās sērijas grāmatas un kad tas vēl būs. Taču vienu zinu droši pēc vienas izlasīšanas (tas jau, starp citu, reiz jau ir izdarīts) es nevarēšu apstāties.

English Passengers by Matthew KnealeMs Marii arī diezgan labi noprot manu literāro gaumi un tādēļ iedāvināja man šo grāmatu blogeru Ziemassvētkos. Romāns, kas balstīts uz Tasmānijas kolonizācijas vēstures fona, tas man ir tieši vajadzīgs. Bez ironijas, reti kurš spēj novērtēt Tasmānijas pamatiedzīvotāju interesanto un beigās fatālo vēsturi, balto cilvēku lielos plānus un mītus, kas saistīti ar šo zemi. Līdz šim es informāciju esmu guvis no dažādām populārzinātniskām un vēstures grāmatām, nu varēšu apskatīties, kā šo informāciju izmantojuši romānam.

Chasing the Sun: The Epic Story of the Star That Gives Us Life by Richard Cohen – Jāņa Rozes grāmatnīcā – tajā, kas atrodas uz Barona ielas, reizēm var atrast labas populārzinātniskās grāmatas. Reizēm arī tādas, kas sevi tikai uzdod par populārzinātniskām. Man arī ir radies priekšstats, ka viņi tās ieved no kādas paralēlas dimensijas, jo tik lētu mantu reti kad gadās redzēt pat bookdepository atlaižu maratonos. Tā kā man ir radies maldīgs priekšstats, ka tajā nodaļā vienīgi es pērku grāmatas, tad šo nopirku, lai vienu plauktu padarītu vizuāli ļoti tukšu, cerot, ka drīz viņi atvedīs papildinājumu populārzinātnisko grāmatu klāstam. Par pašu grāmatu, izšķirstot šķita ļoti interesanta, un man patīk tādas, kurās kāds fenomens, šajā gadījumā mums tuvākā zvaigzne tiek aplūkots kultūrvēsturiskā kontekstā.

Ceru, ka arī jūsu grāmatu ieguvumu janvārī bija labi.

Comments

Sibilla
Reply

Vonnegūta mēnesis blogā nemaz nebūtu slikts, vismaz man patiktu. Droši vien visas viņa grāmatas Tu jau esi kādreiz izlasījis.
Kur nopirki Ragani? Vai tajā sējumā patiešām ir visas septiņas daļas?

asmo
Reply

Kad viņas izdeva, tad es lasīju visas pēc kārtas. Tagad gan daudz ko vairs neatceros, tik to, ka bija labas.
Ragaini nopirku litres.ru elektroniski. Ķieģeli es noteikti nepirktu, jo viņi ir loti grūti lasāmi, smagi un neērti.

Sibilla
Reply

Paldies! Tikko arī nopirku visu Ragani. Citādi, kad pirms pāris gadiem meklēju, kur to nopirkt krievu valodā kādā e-formā, tad nekur nebija un nācās to nozagt, kas man nepavisam nepatīk.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website