Navigate / search

Maija grāmatas

Maijs 2016

Maijā es sevi centos pievaldīt, un finālā esmu ticis tikai pie piecpadsmit jaunām grāmatām. Taču izlasījis esmu vien vienpadsmit. Tādēļ sanāk, ka mana bilance ir negatīva, joprojām pērku vairāk nekā spēju izlasīt. Lai to risinātu, ir tikai divas iespējas, vai nu pirkt mazāk, kas būtu racionāli, vai lasīt ātrāk un vairāk, tas gan ir diezgan nereāli. Bet nu pie šī mēneša ieguvumiem.

Sharp Ends (First Law World #7) by Joe Abercrombie – lieki piebilst, es no šīs sērijas esmu izlasījis visas sešas iepriekšējās grāmatas. Domāju, ka latviešu fantāzijas lasītājs būtu ieguvējs, ja kāds tās visas izdotu latviski. Taču šaubos, vai tas jebkad notiks. Sērija ir tik laba, ka stāstu grāmatu pasūtīju papīra versijā, pat sīkāk nepapētot atsauksmes. Nu jau esmu izlasījis un varu droši teikt, bija tā vērts.

Jack Glass by Adam Roberts – reizēm gadās, ka par kādu labu zinātniskās fantastikas darbu uzzinu ar lielu novēlošanos. Šis bija no tiem, izcils stāsts par mūsu iespējamo distopisko nākotni. Cilvēku triljoniem, kas apdzīvo saules sistēmu, bieži vien visu savu dzīvi pavadot burbulī, kura diametrs nepārsniedz pārsimts metru.

Боги Второго Мира (Самый странный нуб #3) by Артём Каменистый – šis ir kādas litRPG sērijas noslēdzošais darbs. Autors ir manā favorītu sarakstā, tāpat kā šī sērija. Izlasīju ar patiesu interesi, patika, bet vai ieteiktu citiem – nezinu.

Forge of Darkness (The Kharkanas Trilogy #1) by Steven Erikson – es pazīstu kādu cilvēku, kurš Malazan ciklā no desmit grāmatām ir pievārējis tikai četras. Šī grāmata arī ietilps Malazan cikla pasaulē un sastāda atsevišķu minitriloģiju. Kādēļ es viņu nopirku? Gadījās tā, ka K. Barona ielas Jānī Roze viņa stāvēja plauktā par dikti pieņemamu cenu. Nevarēju nenopirkt.

The dagger and the coin

The Spider’s War (The Dagger and the Coin #5) by Daniel Abraham – Nu esmu ticis pie šīs sērijas visām piecām grāmatām. Tas it kā būtu labi, taču ir dažas ne tik labas lietas. Pirmā – man viņa vēl jāizlasa. Otrkārt – neskatoties uz cītīgo grāmatu izvēli pasūtīšanas procesa laikā, man sērija sastāv no divu formātu grāmatām. Un par to man sāp sirds.

Blindsight (Firefall #1) by Peter Watts – šis ir mēģinājums atgūt nokavēto zinātniskajā fantastikā, šī sērija skaitoties baigi labā un cilvēki esot gaidījuši turpinājumu veselus astoņus gadus. Kaut kas par citplanētiešiem un zemes iedzīvotāju kontaktu.

Echopraxia (Firefall #2) by Peter Watts – nevarēju nopirkt pirmo, nepajēmis arī otro. Man jau astoņi gadi nebijā jāgaida. Tagad tik jāizlasa un jānovērtē, vai maz bija vērts.

Rat Queens, Vol. 3: Demons (Rat Queens (Collected Editions) #11-15) by Kurtis J. Wiebe – kas gan tas būtu ar kalendāro mēnesi, ja netiktu nopirkts kāds komikss. Šo komiksu šogad jau gandrīz nopirku Singapūrā, taču pārdomāju. Tagad gan nebija iemeslu pārdomāt. Ja patīk Saga cikls, tad patiks arī šis.

Nemesis Games (The Expanse #5) by James S.A. Corey – ar šīs sērijas grāmatu formātu man gan nav nekādas problēmas, visas vienādas un izskatās nudien smuki. Nezinu kādēļ, bet mani piesaista šo grāmatu vāki.

Expanse

I Think You’ll Find It’s a Bit More Complicated Than That by Ben Goldacre – šīs grāmatas autor ar savu “Slikto zinātni” man sevi pierādīja jau pirms daudziem gadiem. Šajā grāmatā viņš ir apkopojis savus rakstus dažādos žurnālos un avīzēs vienā grāmatā. Centrālā ideja – vienkāršots pasaules uzskats un lietu izpratne ne vienmēr vislabāk apraksta reālo pasauli. Taupīšu saldajam ēdienam, kad gribēsies ko populārzinātnisku.

Things to Make and Do in the Fourth Dimension by Matt Parker – katram cilvēkam, kurš krāmējies skolā ar vektoriem, laiku pa laikam uznāk jautājums ko darīt ar tām daudzajām dimensijām. Lai arī es skaidri zinu ko darīt ar ceturto dimensiju, pat ja tā ir telpa nevis laiks, tik un tā nopirku šo grāmatu, lai atsvaidzinātu savas zināšanas un uzzinātu arī ko jaunu.

Our Mathematical Universe: My Quest for the Ultimate Nature of Reality by Max Tegmark – visuma pamatā ir matemātika. Ja neticiet, paskatieties fizikas grāmatā. Vismaz es kaut ko tādu sagaidu no šīs grāmatas.

Bad Pharma by Ben Goldacre – un atkal viena Bena Goldeikra grāmata par sliktajām farmācijas kompānijām. Te lasītājs varēs uzzināt, kādēļ farmācijas kompānijas reizēm ar entuziasmu ražo dažādus homeopātiskus līdzekļu, kādēļ virza tirgū sliktas zāles un kādēļ spēja kritiski domāt ir nepieciešama katram cilvēkam.

The City of Mirrors (The Passage #3) by Justin Cronin – kādas vampīrsāgas pēdējā trešā daļa. Grūti pateikt, kādēļ es viņu lasu, jo nemaz jau tik izcils šis darbs nav. Vairāk iet kā pa kalniem, no izcilām vietām līdz pilnīgam sviestam. Ceru, ka vismaz pieliekot sērijai punktu autors būs izspiedis no sevis maksimumu, tāpat kā triloģijas pirmās grāmatās pirmajās simts lapaspusēs.

Augstas gudrības grāmata no pasaules un dabas: 1796. gada izdevuma teksts ar komentāriem by Gothards Fridrichs Stenders – šo grāmatu gribēju jau sen, laiku pa laikam apstaigāju antikvariātus ar cerību, ka beidzot būs. Beidzot bija. Esmu jau viņu lasījis un biju sajūsmā, reti jau gadās lasīt par zemēm, kur pigmeji cīnās ar dzērvēm.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website